Jiu jitsuclub Myiamoto werd opgericht in 2002. In bijna 15 jaar tijd is onze club uitgegroeid tot een bloeiende sportvereniging.

Sinds 2002 volgden zowat 400 jiu jitsuka's bij ons les, waarvan er momenteel nog meer dan 100 actief lid zijn. Zoals dat in elke club gaat hebben we dus in de loop der jaren ook vaak afscheid genomen van leden. Sommige sporters verdwenen met stille trom, andere verlieten de dojo langs de grote poort en ja, hier en daar vertrok er zelfs iemand met een slaande deur... Het hoort er allemaal bij, maar we dragen iedereen die bij ons traint (of getraind heeft) in ons hart. Allen hebben ze onze geschiedenis gekruid en kleur gegeven en ervoor gezorgd dat we vele onvergetelijke hoogtepunten hebben beleefd.

NB: Dit luik is nieuw aangemaakt voor onze nieuwe website. Het is de bedoeling om dit gedeelte de eerstkomende maanden verder aan te vullen, maar hiervoor zullen we eerst nog in ons archiefmateriaal moeten duiken! Gaandeweg hopen we om een overzicht te kunnen maken van de nog korte, maar boeiende geschiedenis van onze club.

Myiamoto "Club van het Jaar" (2015)

Op 20 december 2015 mag onze club de trofee van "Club van het Jaar" in ontvangst nemen van de Vlaamse Ju Jitsu Federatie (VJJF).

Lees meer: Myiamoto "Club van het Jaar" (2015)

Marion Decrop wordt wereldkampioen (2015)

Op 15 maart 2015 veroverde Marion Decrop goud op het jeugdwereld-kampioenschap jiu jitsu te Athene en dit in de categorie duo mixed U18. Marion en haar partner Ryan Lodens versloegen in de finale van het WK het Oostenrijks duo Hekele - Horak.

Lees meer: Marion Decrop wordt wereldkampioen (2015)

Initiatielessen voor kleuters (2013 - 2014)

In het seizoen 2013 - 2014 werd voor het eerst les gegeven aan kleuters. Onze club kon hiervoor rekenen op de inhoudelijke steun van de Vlaamse Jiu Jitsu Federatie (VJJF). In een 7-delige lessenreeks leerden kleuters op een speelse manier hun eerste stapjes zetten naar weerbaarheid. Door middel van eenvoudige bewegingen maakten de kinderen kennis met Jiu-Jitsu en ontwikkelden ze hun algemene bewegingsvaardigheden (rollen, bevrijdingen, grondwerk, ...).

Lees meer: Initiatielessen voor kleuters (2013 - 2014)

Zelfverdediging voor vrouwen (2013)

Na een eerste succesvolle sessie in 2011, werd in 2013 opnieuw een cursus zelfverdediging voor vrouwen georganiseerd. In een 10-delige lessenreeks werden tal van nuttige en realistisch toepasbare technieken aangeleerd.

Lees meer: Zelfverdediging voor vrouwen (2013)

Nacht van de gevechtskunsten (2012)

Op zaterdag 20 oktober 2012 organiseerde jiu jitsuclub Myiamoto een Nacht van de Gevechtskunsten in het Meeting- en Eventcenter Staf Versluys te Bredene, ongetwijfeld één van de mooiste hoogtepunten uit de clubgeschiedenis. Dit evenement werd georganiseerd naar aanleiding van de tiende verjaardag van de club.

Lees meer: Nacht van de gevechtskunsten (2012)

Myiamoto wint verenigingsquiz (2010)

Niet alle clubhoogtepunten zijn sportief van aard. In 2010 wint Myiamoto namelijk de jaarlijks felbevochten verenigingsquiz van Bredene.

Lees meer: Myiamoto wint verenigingsquiz (2010)