Kun Tai Ko Interstages (2004 - 2008)

Van bij de oprichting in 2002 tot en met 2011 was onze club aangesloten bij de Kun Tai Ko-federatie. Deze internationale federatie overkoepelt verschillende sportdisciplines en is (was) vooral actief in Belgiƫ, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Zwitserland. Jaarlijks hoogtepunt van de werking was een grote internationale stage, waar deelnemers met een rijk en gevarieerd aanbod aan sporten konden kennismaken. Deze zogenaamde Interstage werd jaarlijks in een ander land georganiseerd.

Interstage 2005 Duitsland Bamberg

Het kan nog voorvallen dat je jiu jitsuka's die al enige tijd in onze club meedraaien met nostalgie verhalen hoort opdissen over de jaarlijkse Interstages van vroeger. Onze club heeft dan ook aan tal van dergelijke stages deelgenomen, onder meer in Spanje, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Naast een jaarlijks sportief hoogtepunt, vormden ze vaak ook een uitgelezen kans om de banden tussen deelnemers sterk aan te halen. Een heel weekend lang werd er samen getraind, gelachen, gegeten en gedronken. Het mag dan ook niet verwonderen dat er in die heel intensieve stage-uren, zowel binneInterstage 2006 Zwitserland Frenkendorfn als buiten de club, vriendschapsbanden werden gesmeed die de tand des tijds hebben doorstaan. Ook op sportief vlak waren deze stages vaak interessant, met tal van uiteenlopende oosterse en westerse sportdisciplines.

Een leuk weetje: voor het concept voor de organisatie van onze eerste Nacht van de Gevechtskunsten haalden we onze inspiratie op de Intertage van 2007 in Zwitserland.