Op zondag 25 september 2016 is Marion Decrop Europees kampioen geworden in de categorie U18 duo mix en dit samen met haar partner Ryan Lodens. Het Europees kampioenschap vond plaats in Gelsenkirchen in Duitsland.

Na een wedstrijd tegen Griekenland en Oostenrijk, verslaan Marion en Ryan in de finale Slovenië met 92 punten tegen 85,5. 

Langs deze weg willen we Marion en Ryan nogmaals feliciteren, alsook de nationale bondscoach Leon Verbraeken voor hun harde werk.

Aan jiu jitsu doen is op zich niet zo duur. Onze club werkt enkel en alleen met vrijwilligers en betaalt dus geen lesgevers. Dankzij het gemeentebestuur van Bredene betalen we al bij al ook maar weinig huurgeld voor onze sportlokalen. Hierdoor kunnen we onze lesgelden steeds zo laag mogelijk houden. Toch kan het altijd voorvallen dat ook ons lidgeld nét op het verkeerde moment in de brievenbus valt. Kosten die vaak bovenop andere kosten komen voor o.a. school, kledij, dokters, enz...

Wij begrijpen het dan ook indien ouders keuzes moeten maken en onze club vaarwel zeggen. Vooraleer u deze mooie hobby laat schieten door financiële problemen, willen we u echter laten kennismaken met het project "De Springplank".

"De Springplank" is gehuisvest in het sociaal huis van Bredene en probeert ouders (van kinderen tot 18 jaar) met financiële problemen discreet en hulpvaardig bij te staan met raad en daad, en waar mogelijk met financiële voordelen. Je kan er steeds terecht bij de projectverantwoordelijke Isabelle Decalf (059/33 97 70 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De Springplank:

 • Helpt bij het aanvragen van school- en studietoelagen
 • Zorgt waar mogelijk voor financiële voordelen
 • Biedt een luisterend oor en zoekt samen met ouders naar oplossingen voor tal van problemen
 • Verwijst u vrijblijvend door naar andere personen of diensten die u nog verder op weg kunnen helpen

Onze club wil graag een eigen jeugdcommissie oprichten. Met deze commissie willen we inspelen op de wensen van onze vele jeugdleden en de vele jeugdactiviteiten nog beter structureren. We doen dan ook een warme oproep aan ouders, grootouders, jeugdleden vanaf 14 jaar, ...

Wil je deze commissie mee vorm geven, activiteiten helpen organiseren, meehelpen met het uitdenken van nieuwe jeugdactiviteiten, enz..., geef jezelf dan op via bestuurslid Joke Cappon.

Praktisch

Ons doel

 • Activiteiten en iniatieven structureren en regelen
 • Een aanspreekpunt voor de jeugd zijn
 • Inzet van de betrokkenen vergroten om zo een goeie sfeer op te bouwen

Wat houdt dit concreet in?

 • organiseren van gastlessen
 • deelname aan stages
 • groepsdeelname aan gemeentelijke jeugdevenementen
 • Sinterklaasbezoek
 • Kersttraining
 • Paashaas bij de club
 • nevenactiviteiten zoals bowling
 • seizoensafsluiting: ijsje gaan eten

Dt zijn enkele voorbeelden van bestaande activiteiten binnen onze club, maar feedback en inbreng van de commissieleden zou uiteraard fijn zijn. Op die manier blijven we als club op de hoogte van wat er leeft, interesses, nieuwe ideeën, opmerkingen,…

Bijeenkomsten

Deze zullen sporadisch plaatsvinden op vrijdagavond of zondagochtend tijdens de training, zodat niemand zich speciaal moet verplaatsen. We mikken op hoogstens vergaderingen van een half uur en dit maximaal 1 keer per maand.

Aanwezigheid en hulp op activiteiten, bijvoorbeeld voor Sinterklaas

 • Boodschappen doen.
 • Vooraf pakketjes maken per leeftijdsgroep
 • Contact leggen met De Sint en zijn pieten
 • Opstellen werkproces.
 • Foto’s nemen van de activiteit.

Op vrijdag 30 september vond in het Meeting- en Eventcenter Staf Versluys een uniek "Bredene Feest" plaats. Het gemeentebestuur trok naar aanleiding van de 10de verjaardag van het Staf Versluyscentrum alle registers open. Zo'n 1500 feestvierders (een nieuw aanwezigheidsrecord voor het centrum) zakten uiteindelijk af naar het Staf Versluyscentrum, voor onder meer een optreden van partyband Les Truttes.

Ook onze club had een trots aandeel in de bruisende sfeer van het feest, want met een dertigtal vrijwilligers stonden we de hele avond in voor de drankbediening. Niettegenstaande de nooit geziene stormloop op het centrum, hebben onze mensen geen krimp gegeven en de hele avond lang de pintjes, wijntjes, cava's en frisdranken vlot over de toog laten glijden.

Langs deze weg willen wij dan ook nogmaals onze vrijwilligers feliciteren en bedanken voor de inzet die ze hebben getoond ten voordele van onze club. U was onvergetelijk!

Wie het gemist heeft kan nog enkele sfeerbeelden bekijken op de websites van Bredene en NieuwsBredene. Het "werkvolk" heeft de officiële fotoreeksen jammer genoeg niet gehaald, maar hopelijk geeft de mensenzee toch een goed beeld van de prestatie die we deze avond hebben neergezet...

Onze club mag jaarlijks heel wat jonge jiu jitsuka's verwelkomen op de tatami. We zijn hier uiteraard zeer blij mee, maar ondertussen telt onze Jeugd 1 zodanig veel leden dat we voorlopig enkele wijzigingen aan de lesschema's zullen moeten doorvoeren.

 1. Sinds februari 2016 hebben we beslist om de jeugdleden van Jeugd 1 met een gele gordel of hoger op vrijdagavond mee te laten trainen met Jeugd 2. De meer gevorderde jeugdleden kunnen op die manier een meer op hun niveau aangepast lesprogramma volgen.
 2. Vanaf 30 oktober 2016 zullen we ook op zondagochtend de Jeugd 1 opsplitsen. De jeugdleden van Jeugd 1 met een gele gordel of hoger zullen op zondagochtend de mat delen met de kinderen van de Junior Jiu Jitsu. De mat is groot genoeg om deze beide groepen zonder hinder les te laten volgen naast elkaar.
 3. We lassen vanaf oktober 2016 voorlopig een inschrijvingsstop in voor de lessen junior Jiu Jiitsu. Hiermee willen we er over waken dat we de lessen die we geven aan de juniors en aan Jeugd 1 steeds zo kwalitatief mogelijk kunnen houden.